O nama

Pre svega, želimo da Vam se predstavimo!
Mi smo humanitarno udruženje građana, koje je svoju ljubav i pažnju usmerilo ka najugroženijima! Naša misija je, pre svega, da se posvetimo onim najugroženijim, a to su naša deca. 🙂

Naš HUG je nastao 28.12. 2017. Relativno smo mlado udruženje, što po vremenu trajanja, što po godinama starosti nas koji vodimo ceo ovaj projekat. Nastali smo iz želje da od svojih neostvarenih snova i želja iz mlađih dana pomognemo onima koji još uvek imaju šansu da svoje snove ostvare!

Mnoge stvari u životu čovek ne može da bira, kao što su rađanje sa raznim oboljenjima, sticanje raznih bolesti tokom života, kao i život u otežanim uslovima, kao što su nehumani uslovi mesta u kom živimo, egzistecionalni problemi, teška materijalna situacija i td.

Do sada smo imali nekoliko uspešnih akcija, kao i pozivanja na podršku akcija drugih humanitarnih udruženja. Učestvujemo i u kampanji koju je pokrenulo UG “Izbor postoji”. Kampanja je vezana za usvajanje zakona “Roditelj-negovatelj”, čijim usvajanjem roditelji teško obolele dece stiču pravo na minimalac i staž i na taj način se izjednačavaju sa statusom roditelja hranitelja.

Naša misija je da pomažemo svima kojima je ta pomoć potrebna. Ciljna grupa su nam pre svega deca, odrasle obolele osobe, porodice sa losim materijalnim statusom! Svi oni roditelji čija deca boluju od retkih bolesti, raznih psiho-fizičkih poremećaja, kao i svi ostali koji smatraju da spadaju u kategorije koje smo naveli, mogu nam se obratiti putem sajta, mail-a ili putem brojeva telefona.